Trecerea dintre ani 2015 – 2016 în Glăvoi

Când am primit vestea că o să petrec 4 zile, (ultimele 2 zile din 2015 si primele 2 zile din 2016) în Glăvoi (Padiș, Munții Apuseni), am sărit de bucurie. Prietenul meu Calin care face o treaba foarte faina cu Carpatic Fun m-a invitat să mă alatur lor și sa petrecem împreuna in mijlocul naturii trecerea dintre ani.  După cum știți, Padiș este locul meu preferat din Apuseni, este extrem de frumos, cu diversitate peisagistică și aproape de casă.

Ajunși în Glăvoi, imediat am simtit aerul rece, termometrul arăta -12°C  și parcă știam ca vor urma zile și nopți geroase. Am ajuns chiar înainte să apună soarele, așa că mi-am luat echipamentul foto în spate și am dat o fuga până în Poiana Ponor, din păcate am ajuns prea târziu, am reușit să suprind ultimele momente din apus. Întors la cabană, am pregatit aparatul și am poziționat trepiedul spre Steaua Nordului. Noaptea temperatura deja a scăzut până la -19°C, motiv pentru care cerul era senin, atmosfera era curată, se vedeau toate stelele, să stai să asculți liniștea în mjlocul naturii, în timp ce privești cerul instelat, este un sentiment unic, un sentiment de libertate.
În ziua de 30 decembrie am dat o fugă până la Pietrele Galbenei, pe parcursul traseului m-am bucurat de linișite. Ajuns sus, la punctul de belvedere, m-am întins pe o stâncă confortabilă și am contemplat timp de cateva minute. Simțeam cum soarele îmi încălzea fața, dar în același timp simțeam vântul rece, termometrul îmi arăta -15°C. Din cauza luminii din față, nu am reușit să fac nicio fotografie reușită, dar la coborare am prins câteva cadre cu zapada înghetată. Întors la cabană, îmi spune Vlad, unul dintre prieteni că o să doarmă în cort, împreună cu prietena lui. În acel moment am fost încântat, aveam un subiect de fotografiat așa că, în seara de 30 decembrie după ce am ciocnic un pahar de șampanie, am ieșit afară la fotografiat. Era atât de frig afară, că obiectivul foto a început să înghețe după ce l-am lăsat 30 de minute afară.

Din păcate aventura noastră în Glăvoi s-a terminat mai repede de cât ne-am dorit. 1 ianuarie dimineața ne-am trezit cu fum în camere, cabana ardea în interior, s-au aprins grinzile din cauza hornului, prost construit. Ne-am mobilizat repede, am sunat la pompieri, timp în care  doi aduceau apa, unul spărgea cu toporul peretele, unii aruncau cu apă iar restul goleau cabana. Deși drumul e greu până in Glăvoi, pompieri veniți din Ștei au ajuns destul de repede și au intervenit în forță. Din fericire nu au fost victime, iar pompieri au reușit să stângă focul, pe această cale le mulțumim pentru intervenția rapidă. Fotografii nu am mai facut, eram fericiți că am scăpat cu bine, ultima fotografie am realizat-o cu telefonul mobil.
Uite așa am petrecut 4 zile în Glăvoi, alături de oameni faini într-un cadru natural deosebit de frumos. Bine ca ne-am întors acasă sănătoși!