Praga – Orașul celor 100 de turnuri

În luna octombrie, am petrecut 3 zile minunate in Praga, Orasul celor 100 de turnuri sau Orasul de aur.

În prima parte a vizitei mele în Praga, datorită conditiilor meteorologice nepotrivite pentru a fotografia exteriorul orașului, am decis să vizitez interioarele clădirilor și localurile cu specific praghez degustând berea locală și reţetele tradiţionale.
În a 3 a zi, spre bucuria mea a iesit și soarele, nu am mai stat nicio secunda, m-am ridicat din pat, am luat aparatul foto și am plecat să imortalizezi orașul.
A fost o plăcere și o adevărată relaxare să mă plimb cu aparatul foto la gât pe străzile din Praga și în același timp eram fericit că soarele îmi zâmbea.
Aceste 3 zile și două nopți petrecute prin Praga, au fost o experiență frumoasă, castele, biserici, clădiri minunate și impunătoare, cu diverse stiluri: gotic, neogotic, renascentist, baroc, neoclasic, art nouveau şi ultramodern. Berea cehă, faimoasă în întreaga lume, datorită aromei deosebite care vine din hameiul de Boemia, care este cules manual.
Îi mulțumesc pentru această experiență frumoasă Agenției de turism Palmeras Travel, care mi-a oferit oportunitatea de a vizita orașul Praga.

Frumoasele puncte de atracție ale orașului Praga au fost create de împărați, artiști și comunități religioase.
Râul Vltava tranversează acest oraș glorios, cu minunatul și grandiosul său castel, care reprezinta, de fapt, un ansamblu arhitectural care cuprinde mai multe cladiri, curti interioare, gradini si terase, fiind cel mai mare complex medieval din Europa. Pe partea cealaltă a malului se află Cartierul evreiesc, orașul vechi și orașul nou, aceste zone fascinante și bogate în istorie sunt unite prin magnificul pod Carol, cu statuiele sale de sfinți superb sculptate.
Dar cum o imagine face cât 1000 de cuvinte, vă las în compania fotografiilor…