La Bella Bologna

Bologna este un oras cosmopolit, plin de istorie, arta, muzica si cultura. Este un oras viu, plin de viata si dinamic acest lucru se datoreaza numarului mare de tineri. Bologna fiind cunoscuta pentru cea mai veche Universitate din Europa, care dateaza din anul 1088.


Majoritatea punctelor de interes se gasesc in Piazza Maggiore si Piazza Nettuno (unde se afla celebra Fontana del Nettuno, Basilica San Petronio si fosta primarie Palazzo d`Accursio. Centrul orasului este o rezervație de arhitectura Bologna fiind orasul arcadelor, insumand peste 38 km numai in centrul istoric al orasului.


Un alt aspect interesant este faptul ca Bologna este construit pe o veche retea de canale cu numeroase podete. Din pacate aceasta a fost închisa, dar imagini care amintesc de Venetia pot fi vazute la Finestrella di Via Piella, unde gasim o „fereastra” spre Canale della Moline.


Bologna este recunoscuta pentru gastronomia bogata pe care o are, fiind considerata o adevarata capitala a gastronomiei. Bologna este recunoscuta pentru pastele bolognese, dar putini stiu ca de fapt sosul bolognez este cel care da numele acestui fel de mancare. Acest sos este denumit, de catre localnici, ragu. Renumite mortadella, carnatul specific bolognez, tagliatelle cu ragu, lasagna si tortellini in supa.


In tot orasul vom putea gasi turnuri inalte, foste resedinte ale nobililor din Bologna. Acestia au concurat mereu pentru a-si demonstra bogatia, ridicand cladiri cat mai inalte si ornamentate. Undeva in secolele XII-XIII, in oras erau peste 180 de turnuri! Cele mai faimoase sunt Torre degli Asinelli si Torre Garisendam in care se poate urca si se poate admira intregul oras.

Echipament foto.
Aparat foto: Canon EOS 600D,
Obiective foto: Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMCanon EF 50mm f/1.8 II.
Accesorii: Trepied Fancier WF-5317 Professional, Filtre Kit filtre Cokin H250A ND-Gradual – sistem P, Rucsac Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW